خوردن لبو در بارداری چه فواید و عوارضی دارد؟

خوردن لبو در بارداری چه فواید و عوارضی دارد؟

خوردن لبو در بارداری، می‌تواند در جلوگیری از بروز عوارض ناشی از بارداری نقش زیادی داشته باشد. چغندر قرمز با خواص بی‌نظیر و طبعی گرم و تر، در این دوران حساس، به سلامت بیشتر شما و جنین، کمک شایانی می‌کند.


شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۰۰۹ بازدید

چغندر قرمز از قدیم مورد توجه بوده و گفته می‌شود حدود چهار قرن قبل از میلاد، مردم از خواص درمانی آن استفاده می‌کرده‌اند. چغندر به صورت پخته لبو نامیده می شود. لبو رنگ قرمز و ظاهر جذابی دارد و حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان، سدیم و میزان کمی چربی است. طبع لبو معتدل است و منبع خوبی برای تامین اسید فولیک (Folic Acid) بدن به حساب می‌آید. به همین دلیل خوردن لبو در دوران بارداری، به مادران باردار توصیه می‌شود که در ادامه با برخی خواص آن آشنا خواهید شد.

فواید خوردن لبو در دوران بارداری

  • افزایش میزان آهن خون

کم خونی در تمام طول زندگی یک خانم می‌تواند مشکل‌ساز باشد، اما این مسئله در دوران بارداری جدی‌تر است. خوردن لبو در دوران بارداری، میزان آهن خون را افزایش می‌دهد و آهن نیز با افزایش میزان هموگلوبین خون به طور موثری از کم خونی جلوگیری خواهد کرد.

  • تقویت استخوان‌ها

بارداری موجب مصرف ذخایر کلسیم بدن مادر می‌شود. اما نگران نباشید، چون در این مورد هم خوردن لبو کارساز است. لبو حاوی مقدار زیادی کلسیم و سیلیس است که به جلوگیری از تجزیه استخوان‌ها و پوک شدنشان کمک کرده و میزان استقامت فیزیکی زنان باردار را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. علاوه بر این تورم دردناک مفاصل را که در اثر اضافه وزن در بارداری بروز می‌کند، می‌توان با خواص ضدالتهابی لبو تا حدود زیادی کاهش داد.

  • رشد مناسب جنین با اسید فولیک

یکی از مهم‌ترین مواد مغذی‌ که جنین باید در رحم مادر دریافت کند، اسید فولیک است. وجود ذخایر کافی اسید فولیک در بدن مادر، به جهت رشد بافت‌ها و تشکیل و توسعه ستون فقرات جنین، به‌خصوص در سه ماهه اول، امری ضروریست. لبو به عنوان منبعی عالی از اسید فولیک می‌تواند خطر نقایص تولد را تا حدود زیادی کاهش دهد.

  • بهبود عملکرد سیستم گوارش

یبوست و اسیدی شدن سیستم گوارش، مشکلی شایع در میان زنان باردار است. چغندر قرمز به عنوان منبعی غنی از فیبر، ملین، نرم کننده و ادرار آور بوده و در کاهش اختلالات گوارشی بسیار مؤثر عمل می‌کند. ضمنا فیبر فراوان این سبزی پر خاصیت، کاهش دهنده‌ مؤثر چربی خون و درمان‌کننده التهاب مجاری ادرار است.

  • بهبود سلامت کبد

رنگدانه‌ای مغذی به نام بتاسیانین در چغندر قرمز وجود دارد که باعث حذف مواد سمی از کبد و خون شده و به پیشگیری از رسوب اسید‌های چرب در کبد کمک می‌کند. یک کبد سالم، عملکرد مناسب سیستم گوارش و همچنین بدنی سالم و مناسب برای دوران بارداری را به ارمغان می‌آورد.

همچنین چغندر قرمز سرشار از کربوهیدرات‌ها، ویتامین A ،B، C و پروتئین است. مصرف لبو در بارداری باعث کاهش فشار خون و نیز تصفیه خون می‌شود. ناگفته پیداست که تمام این موارد در رشد یک جنین سالم بسیار مؤثرند.

  • عوارض مصرف لبو در بارداری

دقت داشته باشید که خوردن هر کدام از میوه‌ها یا سبزیجات در دوران بارداری باید به صورت متعادل باشد، چون ممکن است مصرف بیش از حد آن‌ها عوارض جانبی زیادی داشته باشد. برای مثال، مصرف بیش از حد چغندر قرمز می‌تواند به خاطر نیترات، بتائین و فیبر موجود در این خوراکی، مشکلات جدی گوارشی و عوارضی نظیر اسهال، استفراغ و تهوع را ایجاد کند.

ضمنا در صورت بروز علایم هر گونه آلرژی، به هیچ وجه نباید مصرف این سبزی را ادامه دهید.



تبلیغات آموکس
صفحات سنگ مصنوعی کورین یا سالید سورفیس

صفحات سنگ مصنوعی کورین یا سالید سورفیس


تهران 11448
مترجم زبان ژاپنی . ترجمه همزمان

مترجم زبان ژاپنی . ترجمه همزمان


تهران 10220
آموزش زبان های خارجی همه سنین همه  دوره ها

آموزش زبان های خارجی همه سنین همه دوره ها


تهران 9151
مرکز مشاوره و روانشناسی الهام

مرکز مشاوره و روانشناسی الهام


تهران 6846
سیستم نگهداری و تعمیرات ماشین آلات

سیستم نگهداری و تعمیرات ماشین آلات


خراسان رضوی 13212
نایلون عریض و گلخانه ای و پلاستیک

نایلون عریض و گلخانه ای و پلاستیک


تهران 10860
پیراشکی گرم کن

پیراشکی گرم کن


تهران 15832
خدمات بازرگانی(صادراتی و وارداتی)

خدمات بازرگانی(صادراتی و وارداتی)


تهران 9748
مشارکت ساخت ، اجرای اسکلت بتنی

مشارکت ساخت ، اجرای اسکلت بتنی


فارس 9042
دستگاه ردیابی خودرو و اشخاص GPS GSM

دستگاه ردیابی خودرو و اشخاص GPS GSM


تهران 13044
نرم افزار مدیریت دامپروری گاو شیری

نرم افزار مدیریت دامپروری گاو شیری


اصفهان 7676
رایتل رند هزاری

رایتل رند هزاری


تهران 8657

سقف کاذب

شرکت طراحی سایت

دیوارپوش پی وی سی